Šlegeli arvates tuleb ajakirjandusseadusse sisse viia muudatused, millega keelatakse igasuguste materjalide levitamine, mille autorid on inimesed, kes on tagaotsitavad või keda süüdistatakse terroristlikus tegevuses osalemises, vahendab Lenta.ru.

Oma blogis nimetas Šlegel lubamatuks föderaalselt tagaotsitavale tapjale ja terroristile Doku Umarovile sõna andmist. Šlegelit paneb nördima ka see, et pärast plahvatusi Moskvas juhtus see kaks korda päeva jooksul, praktiliselt kohe peale terroriakte. „Ja pole tähtis, kas ta räägib, et terroriaktid organiseerisid eriteenistused või et ta tegi seda ise,” lisas Šlegel.

Šlegel võtab sõna ka Umarovi viimase avalduse kohta, mis avaldati YouTube’is. „Mulle jääb arusaamatuks Google’i seisukoht. Miks on YouTube’is juba mitu päeva täiesti rahulikult üleval Umarovi pöördumine ja seda on vaadanud juba sadu tuhandeid inimesi. Kas Google toetab terroriste?”

Kui see nii on, tuleb Šlegeli sõnul julgeolgekuorganitel sekkuda ettevõtte tegevusse Venemaal, sest venekeelne Google on Venemaa jurisdiktsiooni all. „Kui Google terroriste ei toeta, tuleb Umarovi pöördumine maha võtta,” lisas Šlegel.

Terrorirünnak Inguššias