„Me usume, et oht on endiselt üsna suur ja, nagu mina seda näen, on hetkel võimatu avaldada, kus ta elab, või rääkida sellest avalikult,“ ütles Kutšerena intervjuus Kremli rahastatud telekanalile Russia Today, vahendab The Guardian.

Kutšerena sõnul on Snowden kaitse all, kuid ta põikles kõrvale küsimusest, kas kaitset pakub Vene riik. Advokaat märkis ainult, et Venemaal on palju eraturvafirmasid.

Lääne diplomaadid ja Venemaa valitsuse allikad väidavad, et neil ei ole aimugi, kus Snowden viibib või kas ta on Vene riigi või selle julgeolekuteenistuste kaitse all.

Venemaa president Vladimir Putin nimetas Snowdenit sel kuul imelikuks meheks ning ütles, et elu Venemaal ei ole tema jaoks kerge.

„Tegelikult määras ta enesele üsna keerulise elu,“ ütles Putin. „Mul pole õrna aimugi, mida ta edasi teeb.“

Kutšerena sõnul on Snowden takistamatult Venemaal ringi liikunud, vaatamata salastatusele.

„Ta kõnnib ringi. Ta võib reisida. Ta reisibki, sest ta on huvitatud meie ajaloost,“ ütles advokaat ja lisas, et mitte keegi ei ole Snowdenit tema reisidel veel ära tundnud.

Kutšerena tunnistas, et on ebatõenäoline, et USA valitsus üritaks hulljulget operatsiooni Venemaa pinnal Snowdeni kinnivõtmiseks, kuid Snowden peab siiski valvsuse säilitama. „Ma ei usu, et see võiks juhtuda, aga me oleme näinud Ameerika erivägede sekkumist teistes riikides. Lisaks sellele vahistatakse meie kodanikke välismaal ja viiakse USA territooriumile.“

Kutšerena sõnul on Snowdenil samad õigused ja kohustused kui igal Venemaa kodanikul ning ta on saanud suure hulga tööpakkumisi ja sõnumeid venelastelt, kes pakuvad abi.

Üks ebatavalisemaid pakkumisi tuli 50-aastaselt naiselt, kes uuris, kas oleks võimalik Snowden lapsendada.