"G20 tippkohtumine saavutas mitmetise tulemuse. Oli selge, et Lääs ei olnud valmis avalikult sõbrustama Putiniga, kuid ta ei saavutanud ka toetust teistelt riikidelt nagu Hiinalt, Brasiilialt, LAV-ilt. Ükski suurriik ei olnud valmis näitama, et on temaga sõber," vahendab ERR Uudised Lucase intervjuud.

Lucas ütles, et on mures tema avaliku alandamise pärast, sest see võib teda julgustada hoolimatult vastama ja seda me peame arvestama, et Putin käitub üha rohkem ohtlikul moel. "Ta oli pigem ettevaatlik ja malemängija, nüüd on ta hoolimatum ja pigem pokkerimängija ning see on päris ohtlik."

"Mu suurim mure on, et Lääs põhimõtteliselt teab, kuidas on vaja Putini vastu astuda ehk jälitada tema musta raha ja jahtida inimesi, kes aitasid seda pesta. Praegu me ei taha seda teha. Ta näeb seda ja peab nõrkuse märgiks."

Lucas lisas, et see on Lääne suur illusioon, millest oleme nüüdseks lahti saanud, et Venemaa sisepoliitika ja põhiseaduslik kord on muudetav ning kui me oleme üritanud Vene sisepoliitikasse sekkuda, siis on sellel olnud päris halb tulemus./---/ See ei tähenda midagi, nagu nägime Medvedevi valitsemise ajal. Peame olema ettevaatlik Venemaa poliitiliste detailide ületõlgendamisel, sest fakt on, et Putin on võimul, režiim juhib ja varastamine kestab. Nad on näinud Lääne nõrkust ja nad suruvad tugevalt, et seda ära kasutada."