Ametnike sõnul on kadunud veel seitse reisijat ja turismilaeva kapten, vahendab uudistekanal BBC.

Üleujutuse tõttu ei saanud Ungari päästjad pärast õnnetust vrakki siseneda ega surnukehasid otsida. Ka Lõuna-Koreast appi saadetud tuukritel oli raskusi vihmasaju ja kiire voolu tõttu enne selle nädala algust töödega alustamisega.

„Ungari pakkus välja, et kõigepealt päästetakse laev, kuid selle operatsiooni käigus võib laev kahjustusi saada. Ka varitseb oht, et hukkunute surnukehad lähevad kaduma,” ütles nädala eest Lõuna-Korea kaitseatašee Shun-Keun Song.

Juba toona nähti Doonaus aga mitut laevaõnnetuse ohvri laipa ja võimude teatel leiti seni viimane surnukeha suisa 29 kilomeetri kaugusel õnnetuskohast.

Kruiisilaev Viking Sigyn sõitis möödunud kolmapäeva õhtul pärast kella üheksat turistilaevale sisse. Aluse pardal olnud inimesed olid peamiselt pärit Lõuna-Koreast ja vanuses 40–50 eluaastat. Uudisteagentuuri Yonhap teatel viibisid pardal ka 6-aastane laps ja üle 70-aastane mees.

Viking Sigyni ukrainlasest kapten võeti laupäeval vahi alla ja teda ähvardab kriminaaluurimine, ent kruuisilaeva advokaatide sõnul on kapteni 44-aastane karjäär olnud plekitu. Kapten ise eitab igasugust võimalikku süüd, kuid ühe lähedal asunud laeva kapteni sõnul ei andnud ukrainlane väiksemale turismilaevale raadio teel märku ja saatis hädasignaali välja alles pärast kokkupõrget.

Tegu on viimase poolesaja aasta hullema jõeõnnetusega Ungaris.