„Ma kirjutasin just tagasiastumisavalduse. Sa istud praegu kõrvuti inimesega, kes ei pruugi kahe ja poole päeva pärast enam peaminister olla,“ ütles Zahhartšenko Russki Reportjori ajakirjanikule UNIAN-i vahendusel.

Oma otsust selgitades viitas Zahhartšenko Minskis toimunud konflikti rahumeelse reguleerimise läbirääkimistele. Ta ütles, et ei ole nõus stsenaariumiga, mille järgi pidid mässulised vabastama hõivatud territooriumid.

„Meilt oodati, et me kirjutame alla sellele liinile, mille järgi pidime me selle, mille olime võtnud, tagasi andma. Ma keeldusin sellele alla kirjutamast...“ ütles Zahhartšenko. „Me otsustasime mitte alla anda. Aga kui ma praegu sellest ametist ei lahku, saab minust reetur. Sest mind sunnitakse sellele liinile alla kirjutama.“

Zahhartšenko tunnistas Russki Reportjorile ka seda, et Donbass oli Ukraina koosseisus rikas regioon.

„Venemaa viga on selles, et paljud teist, venemaalastest, peavad meid inimesteks, kes haarasid relvad vaesuse ja nälja tõttu. Tegelikult on Donbass üks Ukraina rikkamaid regioone. Ja annaks jumal, et iga Venemaa regioon elaks nii, nagu elas Ukrainas Donbass. Me elasime venemaalastest rikkamalt ja sõbralikumalt,“ ütles Zahhartšenko.

Zahhartšenko sai isehakanud Donetski rahvavabariigi peaministriks augusti alguses. Enne seda juhtis ta Harkivi organisatsiooni Oplot osakonda. Ka Donetski rahvavabariigis juhtis ta Oploti allüksust. Donetski rahvavabariigi peaministri kohal vahetas ta välja Aleksandr Borodai.