Trump ütles Florida osariigis Fort Myersi lähedal, et „kuri kõrilõikaja, kes pommid pani“, tabati tänu korrakaitsjatele. Ahmad Khan Rahami vahistati esmaspäeval pärast haavata saamist tulevahetuses politseiga New Jersey osariigis Lindenis. Teda kahtlustatakse New Yorgi Chelsea piirkonnas 29 inimest vigastanud kiirkeetjapommide kohale paigutamises, vahendab NPR.

„Aga halb osa,“ jätkas Trump, „nüüd me anname talle hämmastava haiglaravi. Tema eest hoolitsevad maailma parimate hulka kuuluvad arstid. Talle antakse täiesti moodne ja tänapäevane haiglapalat. Ja ta saab ilmselt ka toateeninduse, teades, milline meie maa on. Ja sellele kõigele lisaks esindab teda väljapaistev advokaat. Tema asi läbib erinevaid kohtusüsteeme aastaid ja lõpuks inimesed unustavad ja tema karistus ei ole selline, nagu see oleks kunagi olnud. Milline kurb olukord. Meil peavad olema kiired, aga õiglased kohtuprotsessid ja me peame andma neile inimestele õiglase ja väga karmi karistuse.“

Pole teada, millisele karmimale karistusele Trump viitas. Näiteks Bostoni maratoni pommimees Džohhar Tsarnajev mõisteti eelmisel aastal plahvatuste eest, mis tapsid kolm ja vigastasid raskelt 240 inimest, surma.