Päev pärast seda, kui Ryan teatas, et ei tee enam Trumpi toetuseks kampaaniat, kuulutas Trump, et Ryan on „nõrk ja ebaefektiivne“ ning pakub tema kandidatuurile „nulltoetust“. Veel teatas Trump, et ta „on ahelatest vabastatud“ ja saab seega „võidelda Ameerika eest nii nagu tema tahab“, vahendab Washington Post.

"Ma ei taha tema toetust," ütles Trump Fox Newsile Ryani kohta. "Ma ei hooli tema toetusest. Mida ma teha tahan, on see, et ma tahan võita inimeste jaoks. On nii kena, et ma olen ahelatest vabastatud ja võin nüüd võidelda Ameerika eest nii, nagu ma tahan."

McCaini nimetas Trump „ropu suuga“ meheks ning süüdistas McCaini kunagi tema toetuse anumises. Vabariiklaste 2008. aasta presidendikandidaat McCain võttis tagasi oma toetuse Trumpile pärast 2005. aasta video avaldamist reedel, milles Trump esineb vulgaarsete kommentaaridega naiste aadressil.

Trump lubas intervjuus Fox Newsile, et kui ta presidendiks valitakse, on Ryan „erineval positsioonil“.

Ilmselt suurima solvanguna kuulutas Trump, et tal on oma parteiga isegi raskem asju ajada kui demokraadist rivaali Hillary Clintoniga, keda konservatiivid jälestavad.

„Ebalojaalsed V-d on kaugelt keerulisemad kui Ebaaus Hillary,“ kirjutas Trump Twitteris. „Nad tulevad igast küljest sulle kallale. Nad ei tea, kuidas võita – ma õpetan neile!“

End Trumpist distantseerides lootsid Ryan ja tema liitlased end isoleerida Trumpi kampaania koormast, mis erakonna populaarsust allapoole tõmbab ja võib ohustada vabariiklaste enamust kongressis. Nad on aga silmitsi impulsiivse ja sõjaka ärimehega, kellel on lojaalsete toetajate armee ning kes tahavad otsest kättemaksu valitud ametnikele, kes nende arvates on nad hüljanud. Sellel lõhel võivad olla tõsised tagajärjed kogu vabariiklaste parteile tervikuna.