Nii kommenteeris valitsusjuht rahvuslaste ühenduse liidri Raivis Dzintarsi avaldust, mille kohaselt kavatsevad ühenduse liikmed ka edaspidi sellest üritusest osa võtta, teatab BNS.

„On lubamatu, et Läti valitsuse ministrid tekitaksid oma tegevusega kahju riigi rahvusvahelisele mainele, ükskõik mis tähtpäevadega tegemist ka poleks. Leian, et ministrite osalemine 16. märtsi üritustel sellest seisukohast arutlusele ei kuulu,“ sõnas valitsusjuht oma pressiesindaja Mārtiņš Panke vahendusel.

Dzintars ütles reedel telekanali LNT hommikusaatele, et rahvuslaste ühendus tähistab ka edaspidi leegionäride mälestuspäeva, ning et selles küsimuses on poliitiline kauplemine lubamatu.

Tema sõnul pole ühendus kunagi sundinud oma liikmeid sellistel üritustel osalema, samuti ei kavatse ühendus kellelgi, kaasa arvatud ministrid, osalemist keelata. Aga küsimus, kas ministrid osalevad 16. märtsi üritustel, tuleb esitada neile endile, lisas Dzintars.

Koalitsioonileppest on punkt, mida pakkusid Ühtsus ja Zatlersi Reformipartei, ning mis keelas ministrite ja ametiisikute osaluse 16. märtsi, 9. mai ja 13. oktoobri üritustel, juba välja jäetud. Dokument, mille Ühtsus, Zatlersi Reformipartei ja rahvuslaste ühendus allkirjastasid, näeb üksnes ette ekstremismi hukkamõistu mis tahes partei liikmete tegevuses, sõltumata sellest, kas see kuulub võimuliitu või opositsiooni.