„Kui me ei saa jätkuvalt rahvusvahelist laenuraha, läheme me juunis pankrotti,” ütles Dombrovskis 6. märtsil Bloombergi vahendusel.

Dombrovskis tahab, et rahvusvaheline valuutafond IMF kiidaks heaks 8-protsendilise eelarvepuudujäägi sisemajanduse koguproduktist, et vältida majanduse halvamist. Läti peab eelarvet kärpima, et täita abipaketi tingimused või võtma IMF-i juhitud grupilt ja Euroopa komisjonilt suurema laenu. Vastasel juhul lõpeb riigis raha.

Dombrovskise sõnul on vaevalt võimalik säilitada varem võetud eesmärke. Eelmine vastastikuse mõistmise memorandum kirjutati alla eeldusega, et majanduslangus on 5 protsenti, samas kui nüüd ennustatakse selleks 12 protsenti või veelgi rohkem.

Dombrovskise sõnul ähvardab majanduse kokkukukkumine kogu Balti regiooni ja võib tekkida vajadus suurema abiprogrammi järele, mis hõlmaks ja Leedut ja Eestit.

„Balti regioonis kardetakse doominoefekti, kui üks riik langeb, langeb arvatavasti kogu regioon,” ütles Dombrovskis. Igasugune abiplaan peaks olema mõeldud kõigi kolme riigi jaoks, keskendudes eriti Lätile kui kõige nõrgemale lülile.