Ta tunnistas, et pärast seda, kui president kandidatuure kaalub, võidakse nimistusse muudatusi teha, vahendab BNS.

„Võimalikud on korrektuurid,“ möönis ta.

Peaministrikandidaadi sõnul on rahvuslaste ühendus esitanud justiitsministriks kaks kandidaati – oma liidri Gaidis Bērziņši, kes on varem seda ametit juba täitnud, ning advokaat Jānis Bordānsi.

Bērziņši vastuse loodab Dombrovskis kätte saada juba sel nädalal, et esmaspäeval oleks võimalik ministrikandidaadid ametlikult üles seada.

Mitteametlikest allikatest on teada, et Zatlersi Reformipartei esitas haridus- ja teadusministriks sotsiaalantropoloogi Roberts Ķīlise, siseministriks partei juhatuse liikme Rihards Kozlovskise, välisministriks ekspresident Valdis Zatlersi endise kantseleijuhi Edgars Rinkēvičsi ning majandusministriks Swedbanki firmasuhete juhi Daniels Pavlutsi, kellel on eelnev võimuasutustes töötamise kogemus, muu hulgas kultuuriministeeriumi riigisekretärina. Keskkonna- ja regionaalarengu ministriks on esitatud ärimees Edmunds Sprūdžs.

Ühtsus on kahte ministriametisse nimetanud senise valitsuse ametnikud – finantsministriks pürgib Andris Vilks ning kaitseministriks Artis Pabriks. Sotsiaalministriks esitati rahandusministeeriumi parlamendisekretär Ilze Viņķele ning tervishoiuministriks varem seda ametit juba täitnud Ingrīda Circene.

Rahvuslaste ühendus pakub kultuuriministriks Läti kaubandus-tööstuskoja eksjuhti Žanete Jaunzeme-Grendet ning justiitsministriks juba mainitud Bērziņšit ja Bordānsit.

Põllumajandusministriks pakutakse praegu keskkonna- ja regionaalarengu ministeeriumis riigisekretäri asetäitjana töötavat Laimdota Straujumat, transpordiministeeriumi juhtima parteitut diplomaati Aivis Ronist, kelle tegevuse eest võtavad poliitilise vastutuse endale Ühtsus ning kuus Zatlersi Reformiparteist lahkunud seadusandjat.