Vastates küsimusele, kuidas ta toimib, kui talle tehakse taas ettepanek valitsust juhtida, ütles Dombrovskis: „Võtesse arvesse varem öeldut, ei näe ma sellist võimalust. Me rääkisime sellest presidendiga,“ vahendab Läti Delfi.

Dombrovskis rääkis, et kaalus tagasiastumise võimalust juba eelmisel neljapäeval, kui toimus tragöödia Zolitūdes. Lõpliku otsuse võttis ta aga vastu kolmapäeval pooleteisetunnise vestluse ajal president Andris Bērziņšiga.

Dombrovskise sõnul on Lätil praegu vaja uut valitsust, millel on parlamendi enamuse stabiilne toetus. „Ma leian, et tuleb moodustada laiapõhjaline paremtsentristlik koalitsioon. Praegu tuleb kõrvale heita kõik solvumised ja „punased jooned“,“ ütles Dombrovskis.

Peaminister kinnitas sellega põhimõtteliselt, et tema erakond Ühtsus toetab praeguse koalitsiooni laiendamist roheliste ja talupidajate liidu häälte arvel. Venemeelne Üksmeele Keskus jääb ilmselgelt opositsiooni.

Dombrovskis lisas, et kavatseb naasta seimi realiikmena. „Edasistest plaanidest pole ma veel mõelnud,“ ütles Dombrovskis.

Läti praegune valitsus jätkab tööd, kuni parlament kinnitab ametisse uue.