"Clevelandis toimunud röövimises ja vägistamises kahtlustatav Ariel Castro on Amanda Berry 6-aastase lapse isa," vahandas CNN Ohio peaprokurör Dan Tierney sõnu.

Teiste Ohio juhtumitega Castro DNA ei klapi, kuid FBI uurimistöö on veel pooleli, lisas Thierney.

Kolm esmaspäeval USA-s Clevelandis kümneaastasest vangistusest vabastatud noort naist pidid elama kongisarnastes ruumides räpases majas.

Nende väidetavale piinajale, eelmisel sügisel vallandatud endisele koolibussijuhile, 52-aastasele Ariel Castrole, esitati kolmapäeval ametlikult süüdistus naiste röövimises ja vägistamises. Naised päästeti vangistusest esmaspäeva õhtul kohaliku aja järgi, vahendab Reuters.

Kolm ohvrit, kes rööviti igaüks eraldi samast piirkonnast ja keda hoiti aastaid vangistuses, leiti elavana pärast seda, kui üks naistest, Amanda Berry, appi karjus ja naabrid seda kuulsid.

Berry rääkis politseile, et tema pääsemine kaks päeva tagasi oli kümne aasta jooksul esimene võimalus vabaks saada. Selle aja jooksul sünnitas ta tütre, kes on nüüd kuueaastane.

Esialgse uurimise kohta koostatud politseiraportis on kirjeldatud üksikasju naiste vangistuse kohta. Kõiki kolme hoiti periooditi keldris köite ja kettidega aheldatuna ning lasti ajuti nälgida, teatas raportiga tutvunud Clevelandi linnavolikogu liige Brian Cummins, kes on saanud informatsiooni ka mitmetelt politseiallikatelt.

Cumminsi sõnul on ühel naisel kolmest olnud vähemalt viis nurisünnitust, mille põhjustamises süüdistatakse Castrot, kes näljutas naist nädalaid ja peksis teda kõhtu.

Lisaks Berryle ja tema tütrele vabastati Castro majast 23-aastane Gina DeJesus ja 32-aastane Michelle Knight.