29. märtsil Sokolniki (punasel) liinil Lubjanka jaamas õhkis ennast Dagestanist pärit enesetaputerrorist Marjam Šaripova, teatab infoagentuur Interfax.

„Föderaalne julgeolekuamet (FSB) viis koostöös siseministeeriumiga läbi rea operatiivjälitus operatsioone, mille käigus saadud andmed ja asitõendid lubasid teha ühepoolse järelduse, et Lubjanka jaamas õhkis ennast 1982. aastal Dagestanis sündinud Mariam Šaripova," teatakse föderaalse operatiivstaabi avalduses.

Väidetavalt oli Šaripova ühe Dagestani territooriumil tegutseva kuritegeliku bande pealiku Magomedali Vagapovi naine.

Marjami isa Rasul Magomedov oli terrorirünnaku kohal tehtud fotolt tütre ära tundnud. Prokuratuuri ja ajakirjanike poole pöördunud isa ütles, et nägi tütart viimati 26. märtsil, veel 28. märtsil oli naine Mahhatškalas.

Ajalehe Novaja Gazeta teatel sündis Šaripova Balahhani külas Untsukulski rajoonis õpetajate perekonnas. Koolis informaatikat õpetanud Marjam lõpetas punase diplomiga (kiitusega) Dagestani pedagoogilise ülikooli ja tal oli kaks kõrgharidust - matemaatika ja psühholoogia alal.

29. märtsi hommikul toimus Moskva metroos tipptunni ajal Lubjanka ja Park Kulturõ jaamades kaks plahvatust, milles hukkus 40 reisijat, kellest 38 on juba tuvastatud. 83 kannatanut viibib endiselt haiglas.