"Mistralide müük peegeldab Prantsusmaa poliitilist tahet parandada selle majandusliku tehinguga riigi majanduslikku seisu. See tehing annab meie töölistele 5 miljonit töötundi - see tähendab tuhandele inimesele neli aastat tööd," selgitas diplomaat usutluses Lietuvos Žiniosele BNS-i vahendusel.

Tema sõnul loodetakse sel moel ühtlasi kaasata Venemaad rahvusvaheliste probleemide lahendamisse.

"On aeg avada silmad ja näha, et külma sõja aeg on läbi, et praegu ei ole kindlasti ennatlik teha järeldusi, isegi kui mitte kõik probleemid ei ole lahendatud, ja seada Venemaaga sisse tihedamad suhted, kaasa arvatud relvastuse sfääris. Prantsusmaa sellesuunaline tegevus aitab kaasa Venemaa kaasamisele. Tugevdades sidemeid Venemaaga, tugevdame me loomulikult Euroopa Liidu julgeolekut," ütles saadik.

Laumonier' sõnul oleks põhjendamatu väita, et kõnealune tehing pole läbipaistev ega solidaarne.

"NATO ei leidnud põhjust sellele plaanile vastu seista. Prantsusmaa Euroopa Liidu asjade riigisekretär külastas mullu kevadel Leedut ja tutvustas seda plaani, mistõttu me leiame, et meie tegevus on olnud piisavalt läbipaistev," ütles saadik, lisades, et ta ei jaga arvamust, nagu tekitaks helikopterikandjate müük Venemaale ohtu Leedu julgeolekule.