Prantsusmaal läbiviidud juurdluses kasutati seda vereproovi ning jõuti järeldusele, et Diana hukkumisega lõppenud autoavarii põhjustas purjus juht.

Ajalehe väitel on kõrgetel politseiametnikel tõsiseid kahtlusi analüüside suhtes ning Prantsuse politsei jättis tegemata DNA testi, mis oleks tõestanud, et proov võeti tõepoolest Dianat sõidutanud Henri Paulilt.

Scotland Yard keeldus ajalehe väite kommenteerimisest.

Diana, tema sõber Dodi Fayed ja Paul hukkusid 1997. aasta 31. augustil, kui nende must Mercedes-Benzi limusiin rammis Pariisi teetunneli piirdeid.

Kahtlused vereproovi ehtsuse üle võib muuta küsitavaks prantslaste läbiviidud juurdluse usaldusväärsuse. Prantslaste raportis märgiti, et alkoholi ja uimasteid tarbinud Paul kaotas kontrolli auto üle, kihutades läbi tunneli.

Fayedi isa, Londoni Harrodsi kaubamaja ja Pariisi Ritz hotelli egiptlasest omanik Mohamed Al Fayed on pikka aega kahtlustanud, et Diana (36) ja Dodi (42) surm polnud lihtsalt õnnetus.

Al Fayed ja Pauli perekond on juhtinud korduvalt tähelepanu süsinikmonoksiidi kõrgele tasemele Pauli vereproovis. Autojuhil oleks olnud sellises seisundis suuri raskusi käimisega, veel vähem oleks ta suutnud juhtida autot.

Prantslaste juurdluses keskset rolli mänginud politseiinspektor Jean-Claude Mules ütles The Times’ile: “Vere suhtes ei olnud mingit eksitust. Me oleme väga tõsised inimesed ning mingeid eksimusi ei lubata.”