Spiegel Online väitis anonüümsetele allikatele tuginedes, et eurotsooni riikide rahandusministrid peavad reede õhtul Kreeka küsimusega seoses Luksemburgis erakorralise istungi. Väidetavalt olevat üheks teemaks ka Kreeka võimalik lahkumine eurotsoonist, vahendas YLE Uutiset.

Spiegel väitis, et Kreeka valitsus kaalub eurost loobumist ja oma valuuta juurde tagasi pöördumist. Kreeka rahandusministeerium lükkas väited selgesõnaliselt tagasi.

"Lisaks sellele, et artikkel, mis räägib Kreeka väidetavast eurotsoonist lahkumisest, on sisuliselt vale, on ka selle ilmumine arusaamatu, sest Kreeka valitsus ja teiste ELi riikide valitsused on mitmel korral sellised väited tagasi lükanud," seisab Kreeka rahandusministeeriumi teates.

Kreeka rahandusministeeriumi aseminister Filippo Sachinidis ütles Reutersile, et selliste juttudega teenitakse valuutakaupmeeste huve. "Väited, nagu Kreeka lahkuks eurotsoonist, ei ole tõesed."

Luksemburgi peaministri Jean-Claude Junckeri esindaja lükkas väited samuti tagasi. "Eitan täielikult, et mingi selline kohtumine aset leiaks," sõnas esindaja Guy Schuller.

Mitmed allikad on uudisteagentuuridele samas tunnistanud, et Luksemburgis käib praegu kohtumine, kus osalevad suuremate eurotsooni riikide rahandusministrid.

Saksamaa kantsleri Angela Merkeli esindaja ütles uudisteagentuurile AP, et Luksemburgis on käsil varem kokku lepitud kohtumine, kuid Kreeka väidetav lahkumine eurotsoonist seal teemaks ei ole.

Reutersi allika sõnul osalevad kohtumisel G8 liikmete hulka kuuluvad Saksamaa, Prantsusmaa ja Itaalia. Teise Reutersi allika väitel olevat kohal ka Holland, Austria ja Soome.

Soome rahanduministri Jyrki Kataineni büroo kinnitusel aga Katainen Luksemburgis pole.