Depardieu on end purjuspäi juhtimises juba süüdi tunnistanud. Karistuseks võib selle eest määrata maksimaalselt trahvi 4500 eurot ja kuni kaheaastase vanglakaristuse ning kuus trahvipunkti, vahendab BBC News.

29. novembril kaotas Depardieu Pariisis kontrolli oma rolleri üle ja sattus õnnetusse. Ta puhus alkomeetrisse 1,8 grammi liitri kohta, mis ületab kolm korda Prantsusmaal kehtiva lubatud normi 0,5 grammi liitri kohta.

Mitmete viinamarjaistanduste omanik Depardieu tunnistas kunagi, et joob kuni kuus pudelit veini päevas.

Kohtusse mitteilmumine tähendab seda, et asi läheb edasi kriminaalkohtusse, mis kipub olema rangem.

Depardieu ütles esmaspäeval, et ei keera kodumaale selga.

„Mul on Vene pass, aga ma jään prantslaseks ja võtan arvatavasti Belgia topeltkodakondsuse,“ ütles Depardieu Prantsusmaa spordikanalile L'Equipe 21.

Prantsusmaa tsiviilkoodeksi järgi on topeltkodakondsus lubatud, kuid on ebaseaduslik olla kodakondsuseta. Isik peab võtma teise kodakondsuse, enne kui loobub Prantsuse kodakondsusest.

Depardieu lükkas ümber väited, et tegi otsuse välismaale kolida selleks, et vältida maksude maksmist.

„Kui ma oleksin tahtnud põgeneda maksukogujate eest, nägu ütleb Prantsuse press, oleksin ma seda teinud pikka aega tagasi,“ ütles Depardieu.

Depardieu andis intervjuu Zürichis, kus viibis aasta parimale jalgpallurile üle antava Ballon d'Ori (Kuldse Palli) tseremoonial rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA presidendi Sepp Blatteri seltskonnas.