Vastupidiselt paljudele teistele Euroopa riikidele ei näinud Austria võimud nn Putini tsiklimeeste tulekus ohtu linnakodanike sotsiaalsele turvalisusele ja rahvuslikule julgeolekule. Sestap said rahulikult, umbes paarikümne politseiniku juuresolekul koguneda paarsada Ööhuntite fänni ja muidu juhuslikku möödujat, ning jälgida, kuidas suure meedia tähelepanu ja ovatsioonide saatel viidi paar pärga Viini südames asetsevale monumendile. Muide, sel monumendil on kirillitsas heroiseerivad laused punaarmee kohta, mis need meenutavad Viini vabastamist Nõukogude vägede poolt.

Ööhuntide käik kandis kõiki nende poolt seatud eesmärke - kohalik meedia jooksis tormi, huvilised said end tsiklimeestega jääduvstada ja lõpuks viidi koos umbes 10-aastase noormehega, kes oli pealaest jalatallani vene sõduriks "maskeeritud", pärg monumendi jalamile. 

Seda tseremooniat saatis joviaalses meeleolus daamide skandeerimime "Ros-si-ja", "Ros-si-ja"... Kohalikud venelased olid tootnud ka mõne plakati, mis oma sõnastuses olid siiski neutraalsed või õrnalt Venemaad igatsevad.

Etendus ise kestis loetud minutid ja kui poleks olnud imetlejaid, küsitlejaid ja abistajaid, oleks pärgade panek veel vähem võtnud aega. Pool tundi hiljem istus pargipinkidel vaid mõnikümmned ajaloohuvilist, kes valjus vene keeles tänapäeva Euroopast rääkisid.