Kohe pärast valimiskastide sulgemist avaldati nelja üleriigilise lävepakuküsitluste tulemused on sarnased.

Nende järgi võidab valimised president Petro Porošenko blokk (23%) napilt peaminister Arseni Jatsenjuki Rahvarinde (22%) ees. Neile järgneb Samopomiš (13%), venemeelne Opositsiooni Blokk (7%), populist Oleg Ljaško Radikaalne Erakond (6,5%). Valimiskünnise on napilt ületamas parempoolne Vabaduse partei ja Julia Tõmošenko erakond Isamaa.

“Me teeme koostööd nendega, kelle eesmärk on viia Ukraina Euroopa Liitu ja NATO-sse,” ütles Tõmošenko, kuid pole üldse kindel, kas need jõud teda koalitsiooni soovivad kaasata. Pole ju vaja, presidendi ja peaministri parteil tundub olevat hääled koos. Muidugi ei ole veel teada majoritaarsete kandidaatide tulemused ning neid palub ära oodata ka ajakirjanike küsimusele, et mida ta arvab opositsiooni jäämisest, pisut ärrituv Tõmošenko.
Valimised Ukrainas

Kui valimistulemused peaksid olema sellised, on kolm peamist üllatust võrreldes viimaste arvamusküsitlustega. Esiteks presidendi blokkiväiksem edu ning peaministri erakonna suur tõus. Teiseks äärmuspopulistliku Radikaalse Partei kaks korda väiksem toetus ja langus ennustatud teiselt kohalt viiendaks. Ning kolmandaks vana võimu toetanud Sergei Tigipko erakonna Tugev Ukraina ja Kommunistide välja jäämine Verkhovna Radast.

Televiisoris esinenud president Petro Porošenko avaldas just head meelt selle üle, et see saab olema esimene Ukraina parlament ilma kommunistideta. Kohe-kohe on teda oodata ka esinema oma erakonna valimispeole Kiievi ajaloolises Arsenali kunstihallis. Siinne atmosfäär on palju rõõmsam ning võidukam võrreldes Tõmošenko omaga.
Ukraina valmised