Täna keskpäeval jõudis Venemaa president Medvedev Helsingi kesklinnas asuva presidendilossi juurde, kus teda ootas Soome kolleeg Tarja Halonen.

Presidendina on Medvedev Soomes esmakordselt. Venemaa suursaadik Soomes Aleksandr Rumjantsev tuletas aga meelde, et Medvedev on elanud, õppinud ja töötanud Peterburis."Sellist peterburlast pole olemas, kes Soomet ei tunneks," täpsustas suursaadik Soome ajakirjanduses.

Medvedev ja Halonen arutavad Vene-Saksa gaasitoru tulevikku, Venemaa president lubas Soome riigipeale tutvustada Moskva nägemust uuest Euroopa julgeolekuarhitektuurist, lisaks arutatakse koostööd metsatööstuse vallas.
 

Liikluspiirangutest tulvil Helsingis ootas Venemaa riigijuhti Karjala piirkondi Soomele tagasinõudva liikumise "Karjala tagasi" liikuv protestimiiting. Delfi ajakirjaniku kinnitusel protesteerivad presidendilossi vastas 4-5 umbes 70-80 aastast pensionäri, kes on kindlad, et Karjala tuleb tagasi Soome koosseisu juba lähiajal. "Tegemist on ajaloolise protsessiga," märkis üks meeleavaldaja.

Küsimusele, mis saab siis kunagi Soomele kuulunud alal elavatest venelastest, vastati, et ka neile kehtib ÜRO inimõiguste konventsioon: "Selle järgi talitataksegi."

Suurt visiiti on Helsingis jälgimas ka Delfi ajakirjanikud, kes püüavad teada saada, kas ka Eestist midagi räägitakse ja kuidas soomlased end Venemaa presidendi võõrustajatena tunnevad.