Mereäärsel promenaadil jalutavad peamiselt turistid või need kohalikud, kellel endi sõnul ei jää muud üle, kui sealt ühest sihtkohast teise saamiseks liikuda.

"Need, kes siin 14. juuli õhtul kohal olid, siia niipea tagasi ei tule," sõnas Julia, kes peatus promenaadil vaid korraks, et tuua lilli terrorirünnakutes hukkunute mälestuseks. Ka suurte päikeseprillide tagant on raske varjata pisaraid ning ta istub kiirelt autosse, et mitte kauem olla tänaval, kus ta mõned päevad tagasi oleks võinud oma elu kaotada.

"See, mida me nii väga armastame, on meile praegu vastik," lausub Juliat sõidutav noormees, viidates imeilusale promenaadile, mis muidu praegusel turismi kõrghooajal peaks olema täitunud lapsevankritega jalutavate emadega, rannailma nautijatega ning turistidega. Inimesi on kohalike sõnul promenaadil harjumatult vähe. "Nad ei oska aimatagi, kui õudne see oli," lisas Julia, viidates emotsionaalselt turistide poole.

Näiteks Brasiiliast Nice´i saabunud Renate saabus linna päev pärast terrorirünnakut. "Olin piletid ammu ostnud, kes oleks võinud arvata, et nii läheb." Erinevalt väga paljudest Nice´st rünnaku tõttu lahkunud turistidest tema oma puhkuseplaane muutma ei hakka. "See võib juhtuda ükskõik, kus. Kunagi ei tea. Ehk oli kindel põhjus, miks just nii läks, miks just nüüd nii paljude laste ja täiskasvanute elu siin lõppes - me peame palvetama nende eest. Me peame palvetama kõigi ja kõige eest," ütles Renate.

Renate seisab promenaadi ääres asuva omaette vaatamisväärsuse, Negresco hotelli ees, mis on üks kalleimad ja eksklusiivsemaid Nice´s. Tavaliselt on uudistajatele avatud hotelli fuajee, kuid pärast terrorirünnakuid on seal kõrgendatud turvakontroll ning uksel nii prantsuse kui ka ingliskeelne silt, mis lubab siseneda vaid hotelli külastajatel. Dokumente kontrollitakse juba tänaval, hotelli ees ning kohapeal käib edasi-tagasi politsei jalgsipatrull. Hotelli esine tänavanurk on üks paljudest kohtadest, kuhu tuuakse lilli, kaisukarusid ning joonistusi.

Loe pikemalt homsest Eesti Päevalehest!

Nice'i terrorirünnaku mälestamine

Nice'i linnas sõitis neljapäeva hilisõhtul rahvuspüha tähistajate sekka veok, surma sai 84 ja vigastada 202 inimest. 50 inimest kriitilises seisundis. Hukkunute seas on üle kümne lapse.