"Rumeenia diplomaatid on algatanud kampaania, mille käigus on peetud maha hulk bi- ja multilateraalseid kohtumisi julgeolekunõukogu kampaania toetamiseks. Kõige vastuolulisem osa kampaaniast on olnud kokkulepe Rumeenia Rektorite Nõukoguga, mille järgi välisministeerium rahastab välisriikidest pärit stipendiaate. Peamiselt Aafrika tudengitele mõeldud stipendiumid on andnud Rumeenia ülikoolidele võimaluse tutvustada enda ülikoole Aafrikas ning meelitada Bukaresti õppima sealseid tudengeid. See on töötanud osana julgeolekunõukogu kampaaniast, sest Rumeenia ülikoolid tutvustavad muuhulgas oma stipendiumikampaania käigus kandidatuuri julgeolekunõukogusse," kirjeldas Pricop.

Uurides temalt, miks Rumeenia üleüldse viiendat korda julgeolekunõukogusse püüdleb, kostis ta, et kuna lähinädalatel lõppeb riigi eesistumine Euroopa liidus ning hiljuti oli riik eesistuja ÜRO rahutagamise komisjonis, oleks julgeolekunõukogu loogiline jätk. "Rumeenia püüab ära kasutada aega ning senisest aktiivsemalt rahvusvahelistes suhetes kaasa rääkida," tõi Pricop välja.

"Rumeenia suursaadik ÜRO-s on väljendanud, et julgeolekunõukogu on kõige prestiižem koht, kus üks riik võiks olla, sest nõukogu liikmena on riik nähtav ning tal on mõjuvõim otsuste üle. Suursaadik on väljendanud arvamust, et Rumeenia ei peaks vankuma alla ühelegi meetmele, et riik julgeolekunõukogusse pääseks," jätkas ta.

Rumeenlased on tema hinnangul arvamusel, et ÜRO julgeolekunõukogusse pääsemise kampaania kõige olulisemad osad puudutavad tugevaid bilateraalseid suhted, avarat diplomaatilist võrgustikku, head mainet ning pühendumust rahuvalvemissioonidele. Rumeenlased on oma tugevustes nendes osades väga kindlad.

Pricopilt pärides, palju rumeenlased ise julgeolekunõukogust räägivad kostis ta, et riigi korruptsiooniskandaalide kõrvalt, mis on mõjutanud läbikäimisi Euroopa komisjoniga ning seoses sotsiaaldemokraatliku erakonna juhi, Liviu Dragnea, vangistamisega, pole ÜRO-s toimuv avalikus debatis suurt kõlapinda leidnud.

"Kõige suuremat vastuolu on põhjustanud Rumeenia valitsuse otsus kolida USA eeskujul Iisraeli saatkond Jeruusalemma. See on ohtu seadnud Rumeenia toetuse Araabia Liigalt, sest nende toetust kaldus pärast sellist otsust kohe Eesti kasuks," lõpetas ta.