Ei mingeid homosid, küll aga terve hulk ajakirjanikke, kellest enamik välismaalased, ning sadade kaupa turskeid OMONi-mehi. Seline oligi paljulubatud geiparaad täna kell 13 Moskvas, kus miilits ühel hetkel oma kärsituse ja tülpimuse peaasjalikult välismaalastest koosneva ajakirjanikeparve vastu suunas.

Miilitsa närviline käritumine oli seda üllatavam, et tegelikult mitte mingit erilist aktsiooni ei toimunud.

Puškini väljaku nurgale oli kogunenud lihtsalt suur ajakirjanike parv ja kõik. Taamal seisid paar erinevatest eelmistest meeleavaldustest tuttavat skinheadi. Aga homod? Lesbid? Mõnigi tegelane kes näeks nende moodi välja? Ajakirjanikud tormasid muidugi pildistama ja filmima kõike liikuvat, kel vähegi kirevamad riideid seljas, kes siis selle peale täheldas, et ta on samuti ajakirjanik.

Miilits üritas alguses umbes sajapealist ajakirjanike seltskonda tänavanurgal laiali ajada, rääkides ruuporisse: "Siin pole midagi vaadata. Moskvas on paremaid vaatamisväärsusi. Minge tehke midagi lõbusamat. Meil on palju toredaid kultuuriüritusi. Meil on Eurovisioon. Minge vaadake seda. Säilitage korda. Ärge ummistage tänavat. Jalutage edasi. Minge teatrisse. Minge Macdonaldsisse. Minge ära!"

Muidugi ei kavatsenudki keegi ajakirjanikest kusagile mujale liikuda, vaid pildistas ruuporiga meest, kes oma sõbrale lõbusalt ütles: "Näed, hoopis mina olen siin paraadil."“

Ühel hetkel aga läks rüseluseks. Miks, ei saa aru.

Hiljem selgub, et keegi skinheadidest olla üht homo rünnanud. Kust nüüd see gei järsku sinna sattus, on enam kui kummaline. Hiljem kuulen, et miilits olla kaitsnud kahte soome nääpsukest naisajakirjanikku, keda skinnid tahtnud rünnata. Igatahes lähevad selle peale vormikandjad aga närvi ning kasutusele võetakse karmimad meetmed.

Kui tavaliselt üritab miilits meeleavaldajatest, kes neile enam ei meeldi, lahti saada, hakatakse neid kokku suruma. Kõigil siinsetel meeleavaldustel on kõrvatänavatel ootamas trellitatud akendega autod sildiga "Ljudi".

Samamoodi hakkas nüüd juhtuma. Miilits võttis ajakirjanikud haardesse ja hakaks kokku suruma. Üsna jõhkrate võtetega, küünarnukkidega kõhtu surudes. Kuna oli näha, et taamal ootavad juba bussid, millega enamasti demonstrante ära viiakse, tuli käiku võtta ehtnaiselikud, juba varem miilitsa peal läbiproovitud nipid.

"Laske läbi!"“

"Varem oleks pidanud selle peale mõtlema," vastab korrakaitsja.“

"Laske läbi noh, mul on paha olla, ma olen rase!"

"Varem oleks pidanud selle peale mõtlema."

"No olge inimesed, palun!"

Ja laigulisesse riietatud ahelik avanes. Minu järel lipsavad välja ka paar teist ajakirjanikku. Pole vaja hakata nendega dokumentide ja muu sellise teemal. Eriti kui tegelikult on tuldud Eurovisiooni kajastama. Sest nagu teada Venemaal paragrahvi taha asi ei jää ning suure idanaabri arestikambrid ning jõustruktuuride käitumine "kliendi" suhtes pole just läänelik.

Kaks tänavavahet hiljem näeme lõpuks ka homosid. Kolm lesbitüdrukut on täiesti juhuslikult sinna nn paraadikohta sattunud ja on vähemalt viies-kuues telekanalis peamised uudisstaarid. Neile sekundeerivad kamp rasvunud skinne, kes üritavad tudengineiude üle nalja visata, kuid mannetult. Viimaks hakkavad nad rääkima midagi surmapatust.

Millised jõud tegelikult nn geiparaadi ajaks kohale oli veetud, selgub minema jalutades. Mitu tänavahet on täis ainult miilitsaga seotud masinaid, osad neist numbriplaatide kohaselt veetud Moskvasse isegi Peterburi oblastist. Vaata siis peamist ohtu!