Elu naaseb tänavatele õhtute – eriti pargiribakesed on täis suudlevaid paarikesi, kes kasutavad palatite taha tekkinud varjulisi sopikesi tunnete väljendamiseks. On esimesed tõeliselt soojad maikuuilmad, kogu loodus õitseb ja loomulikult noorsool hormoonid möllavad.

Kogu eelneva nädala on kohati pakkunud silmailu ka paraadiproovid. Eile hommikul toimus paraadi pearoov, enne seda võis näha väiksemat sorti ülesastumisi tähtsamatel magistraalidel. On tunda, et linlased on oma sõja väe üle uhked, iga kolonni liikumasaamine vallandab spontaanse plaksutuskoori. 

Mis puutub paraadi, siis on inimesed selle üle uhked. "See on meie võit," lausuvad nad endiselt uhkelt. "Meie oleme rõõmsad, sest sel päeval lõppes tänu meile sõda ja tapmine."

Selle kinnituseks kannab enamus tänaval liiklejatest kas revääril või koti küljes oranžimusta Georgi lindikest. Üha rohkem on näha ka vanakesi, kes on tulnud parki promeneerima ordenid uhkelt rinnas. Siiski tekitab nende suhteline noorus kahtluse, kas ordenid on ikka saadud Teisest maailmasõjast.

Võiduparaadi peaproovid