Endine New Yorgi ja LA politseijuht Bill Bratton on öelnud, et ta annab brittidele gängidega seoses nõu tasuta ning on avalikult maininud, et britid ei saa märulis osalenuid õpetada mitte kohtupingis, vaid poliitikud ja politsei peavad tegelema rahva sotsiaalsete erinevustega ning otsima gängide tekkimise juuri.

David Cameron pöördus abi saamiseks USA poole, kuna kuritegelikud jõugud on Ameerikas tegutsenud pikka aega ning jänkidel on mässajatega parem kogemus kui brittidel.

Briti politsei, eesotsas Scotland Yard liikmetega on aga Cameroni tegevuse peale kurjad. Üks politseinikest esines täna hommikul BBC uudistes ega saanud aru, miks eelmisel nädalal peaminister Cameron kiitis siinse politsei tegevust märuli ajal ning täna otsib ta abi USAst. Politseiniku sõnul on tegu absoluutselt teise kultuuri ja rahvaga.

Briti politsei üks liidritest, Sir Hugh Orde on samuti avalikult oma pahameelt väljendanud. "Kui sinu juhitavas linnas on üle 400 gängi, siis ma ei mõista kuidas see töö saab olla efektiivne," juhtis ta tähelepanu NY ja LA endisele politseijuhile, "Kuritegevus ja selle agressiivsus on USAs absoluutselt teisel tasemel. Sellel ei ole Suurbritannia ja meie probleemidega mingisugust
fundamentaalset sidet."

Osa politseinikke on märkinud, et Cameroni soov politsei alal USAlt nõu küsida on kohaliku politsei suhtes lausa alandav.

NY ja LA endine politseijuht Bratton aga väidab vastupidist. Tema leiab, et probleem on selles, et britid ei oska erinevaid rahvusi ühendada. Kuna Suurbritannias elab nii nagu New Yorgis või Los Angeleses suur osa erinevaid etnilisi gruppe, on politsei töö nendes kahes riigis tema meelest sarnane.

"Peaaegu kõik, mida me oleme teinud LA-s, saab kasutada ka siinses politsetöös," ütles Bratton. "Kui ma lahkusin LA positsioonilt, siis 70 protsenti latiinodes märkis politsei töö rahvastiku küsitluses heaks või väga heaks. See on väga hea tulemus!" lisas ta.

Kohalik politseinik David Barnett aga ütles BBC hommikuudistes, et David Cameroni käitumine
on ebaprofessionaalne.

Superpolitseiniku (just nii kutsub teda briti meedia) ümber lahvatanud skandaal on aga lõhestanud briti politsei ja poliitikute vahelist tööd. Spekuleeritakse isegi seda, kuidas Cameron võib ameeriklasest politseijuhile pakkuda Metropolitan Police juhirolli.

"See oleks täielikult meie peale sülitamine, kui meid juhib teisest rahvusest inimene," rääkis kohalik politseinik David Barnett BBC-le.