Siseministeeriumi avalike suhete osakonna andmetel osaleb nn Harkivi lepingu ratifitseerimise vastu suunatud meeleavaldusel neli kuni kuus tuhat vene baaside vastast ja ligi 5000 Regioonide Partei toetajat.

Koos raada juures korda tagavate korravalvuritega on Kiievi tänavatele toodud 2300 militsionääri, kellest 900 on sisevägede võitlejad. Demonstratsioonis osalemiseks saabus üle terve Ukraina 4200 inimest 290 autobussiga ja 8 rongiga.

Delfi korrespondendi teatel on Maria pargis aga 20 000 inimest tihedalt koos. Inimesed ei pea lepingu ümber tekkinud pingetele vastu ja kiirabi on juba viinud vähemalt kaks inimest halva enesetunde tõttu ära.

Olukord raada ees ja sees

21. aprillil presidentide Dmitri Medvedevi ja Viktor Janukovitši vahel Harkivis sõlmitud Vene laevastiku Krimmi jäämise lepingu poolt hääletas 236 ülemraada saadikut.

Raada ette kogunenud rahvas karjus hoonest väljuvatele rahvasaadikutele "Häbi! Häbi!".

Vene riigiduuma võttis selle vastu ühehäälselt. Hääletamast loobus Vladimir Žirinovski ja tema LDPR fraktsioon.

Vastavalt Harkivi lepingule jääb Vene Musta mere laevastik Ukrainasse vähemalt aastani 2042 ja saab vajadusel seda veel viie aasta võrra pikendada. Alates maist 2017 hakatakse maksma renti suuruses 100 miljonit dollarit. Lisaks antakse Kiievile gaasisoodustusi.