Simson käis täna ka Simferopolist mõnekümne kilomeetri kaugusel asuvas Perevalnõi baasi juures, mida piiravad eraldusmärkideta Venemaa sõjaväelased.

Olukorra tõsidust aimata püüdnud Simson üritas sõduritelt uurida, kes nad on ja mida nad teevad, aga keegi temaga rääkida ei tahtnud. Peatselt ilmusid kohale tsiviilriietes Georgi lintidega kohalikud aktivistid, kes rääkisid, et nemad on Krimmi omakaitsejõud. Nende vastused küsimustele olid natuke erinevad kui maskiga sõduritel.

"Paistab, et sissepiiratute ja piirajate seas on miski töörahu. Siin-seal võib näha Ukraina vormides sõdureid üksikuna baasi jalutamas ja kõrvalväravast sinna sisenemas," rääkis Simson. Ta üritas ukrainlastega rääkida, aga nood ei tahtnud väga vestelda, ütlesid vaid, et õhkkond on sõbralik ja rahulik. Küll oli baasi värava juures käru, kus oli kirjas „surm fašismile“.

Perevalnõi baas, Krimm

Perevalnõi baasi piiravate venelaste relvastus tundus olevat isegi kergem kui ukrainlastel. Venelastel olid vaid kergerelvad, ukrainlastel oli ka tanke ja jalaväe lahingumasinaid. Küll aga räägiti, et lähedases metsatukas oli peidus raketiheitja Grad.

Krimmis venelastel Simson ei tanke ega jalaväe lahingumasinaid ei näinud, valdavalt sõideti ringi veoautode ja ameeriklaste Hummereid meenutavate soomustatud sõiduautodega Tigr.