Tõmmupäine proua ja paar lihtsakoelisemat noormeest istuvad laua ümber, rüüpavad teed ja ootavad korjanduskastiga abi. "Täna tuli meile Krimmist kakssada perekonda. Kes aitab rahaga, kes elamispinnaga," seletab proua lahkesti. "Aga kuhu neil ikka minna on? Vene Föderatsiooni?"

Tõmmu proua ei pea suures osas Vene vägede kätte sattunud poolsaarele jäämist mõistlikuks ("Seal on varsti sõda lahti!") ja tema kõrval olev soliidsemas eas naisterahvas selgitab, kuidas Krimmis kättesattuvad Ukraina passid pooleks rebitakse.

Elava arutelu katkestavad kaks nooremapoolset pensionäriprouat Alla ja Valja, kes agarate pagulasabistajate näod täis sõimavad. "Häbi peaks teil olema! Petised!" Nemad ei näe enamikes korjandustes midagi muud peale alatu ärimudeli. "Kas need korjajad olid siis Maidanil, kui snaiperikuulid lendasid?" vihastab blondeeritud peaga ja leegitseva kõnega Alla, endine matemaatikaõpetaja.

Petisteks sõimatud aga ei häbene põrmugi, vaid poseerivad lahkesti pildi tarbeks. Siiani teateid suuremast Krimmist põgenemisest meedias siiski pole olnud.

Kiiev, 13.03.2014