Põlissoomlaste juht Timo Soini sai eelhääletustel vaid 9,5 protsenti ning ütles ajakirjanikele, et teise ringi selliste häältega asja ei ole ning hääled on läinud teistele kandidaatidele.

"Oodatud tulemus. Kindlasti ei näita see seda, et meie valijad on kadunud. Mina vaatan selle järgi, et Põlissoomlased said parlamendivalimistel 19 protsenti. Muu ei loe," sõnas Soini.

Soome poliitika grand old man Paavo Lipponen sai eelvalimistel 7,3 protsenti. Viimaseks jäi rootslaste erakonda esindav Eva Biaudet 2,5 protsendiga.

"Võin öelda, et olen nüüd turvaliselt teises ringis, olen safe! Aga tuleb mainida seda, et rohelised lähevad tavaliselt valima alles viimasel hetkel ehk ootame ära lõplikud tulemused. Peale iseenda ei ole mul ühtegi soosikut ning ootan põnevusega, kes teiseks tuleb. Kindel olen aga selles, et mina olen teises voorus," sõnas Niinistö.

Kolmandat kohta hoidev roheliste kandidaat Pekka Haavisto ütles, et arvatavasti on paljud Põlissoomlaste toetajad tulnud neile üle ning lõpphääled on erinevad, kui eelvalimiste tulemused.

Eelvalimistel teise koha saanud Paavo Väyrynen, et vahe Niinistöga pole ka nii suur kui kardeti.

"Kõik on võimalik," sõnas Retro-Paavoks nimetatud kandidaat.