Põlissoomlaste liider Timo Soini ütles erakonna valimispeol, et rahvas on rääkinud ning ta on alati usaldanud Soome rahvast.

Hääli kaotanud, aga oodatust paremini hakkama saanud sotside juht Jutta Urpilainen tunnustas põlissoomlaste valimisedu ja ütles, et sellise tulemusega kuuluvad põlissoomlased kindlasti valitsusse. Koos Timo Soiniga MTV3 valimisstuudios osalenud Urpilainen andis Soinile kätt.

Peaminister, keskerakondlane Mari Kiviniemi tunnistas äsja MTV3 otse-eetri järel, et "me saime ikka nii hullult pähe, et... oleks pidanud rahvast kuulama."

Helsingin Sanomate poliitikatoimetaja Piia Elonen ütles Delfile veel eile, et põlissoomlaste puhul on väga raske ennustada eelhäälte põhjal, milline on lõplik tulemus. "Nad pole kunagi nii palju hääli saanud, seega on raske prognoosida, kas nende toetajad on pigem aktiivsed või passiivsed eelhääletajad."

Värskeimate tulemuste põhjal on põlissoomlase ainuke erakond, mis on saamas parlamenti lisakohti. Kõik ülejäänud parteid kaotavad, vaid Rootsi rahvapartei kohtade hulk jäi samaks.

Äsja avalikustati Yleisradio prognoos lõplikuks valimistulemuseks. Selle kohaselt on Koonderakond (Kokoomus) suurim, aga põlissoomlased teine, kusjuures vaid ühe koha kaugusel. Sotsid on kolmandad sama kohtade arvuga nagu põlissoomlastel. Kokku on suurparteid ehk senised kolm suurt kaotamas 30 kohta, põlissoomlased saamas aga 30 kohta juurde.