Davutoğlu ütles ühisel pressikonverentsil Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga, et maailmast on ebamõistlik oodata, et Türgi võtaks põgenikekoorma üksi oma õlgadele. Davutoğlu märkis, et Türgi piiril ootab vähemalt 30 000 Aleppost Vene õhurünnakute eest põgenenud inimest, vahendab Hürriyet Daily News.

Davutoğlu ütles, et Türgi ja Saksamaa leppisid kokku sammude astumises Süüriast tuleva põgenikevoolu vaoshoidmiseks, sealhulgas ühises diplomaatilises algatuses Aleppole pealetungi peatamiseks.

Merkel ütles, et temas tekitavad Vene õhurünnakute põhjustatud kannatused Süürias vapustust ja õudust, ning ta märkis, et Türgi ja Saksamaa on põgenikele humanitaarabi andmises üksmeelel.

Davutoğlu rõhutas vajadust võidelda inimsmugeldajate vastu ning ütles, et Türgi ja Saksamaa suurendavad ühiseid jõupingutusi inimkaubanduse vastaseks võitluseks.

„Me oleme alati pidanud igat tüüpi inimkaubandust kuriteoks inimsuse vastu, mis on võrdne terrorismiga,“ ütles Davutoğlu, ning lisas, et selles kasutatakse ära inimeste ootusi ja lootusi. Ta viitas ka kahele paadile, mis uppusid esmaspäeval teel Kreekasse. Hukkus üle 30 inimese.