Rostowskiga ennustas samuti, et David Cameron põrub järgmistel valimistel.

"Ma arvan, et Cameron kaotab valimised ja nad lahkuva [eurotsoonist]. Piirid jätavad nad sel juhul ka lahti. Aga mitte [mustlaste] jaoks," ennustas poliitik.

"Ta keeras ka eelarvepakti kihva. Keeras selle kihva," lisas rahandusminister.

"Nii lihtne see ongi. Ta ei ole huvitatud, ta ei saa sellest aru, ta usub rumalat propagandat ja üritab süsteemiga mängida. Kogu tema strateegia on toita oma kriitikuid /../ nagu ma ennustasin, pöördub see ta vastu," rääkis Sikorski.

Briti peaministri David Cameron on pakkunud välja plaani kehtestada rangem kontroll sisserändajatele Rumeeniast ja Bulgaariast ja üritada piirata liikumise vabaduse reegleid Euroopa Liidu vaesematele liikmesriikidele kesk- ja idaosas.

Cameroni sõnul on Euroopa riigid tunnistajaks suurimale rändelainele pärast sõjaaega. Ta tõi välja, et näiteks Suurbritannias elab üle miljoni Kesk- ja Ida-Euroopast pärit inimese. Tegemist on "meeletu koormaga" maksumaksjatele.

Euroopa Komisjon on aga öelnud, et Euroopa Liidu vaba liikumise reeglite üle vaielda ei ole mõtet ning et London peab neid aktsepteerima, kui tahab bloki ühisturule jääda.

Poolat raputab jätkuvalt piinlik lindiskandaal, mis sai alguse ajalehes Wprost avaldatud salalindistustest. Ühe lindistuse järgi olevat Sikorski väitnud, et kogu välispoliitika, mida peaminister Donald Tusk ning kaitseminister Tomasz Semonyaka ajavad, on vale ning liit Poola ja Ameerika Ühendriikide vahel on mõttetu, poliitilisel tasemel viga, mis loob Poola rahvale petliku turvatunde.