Entusiastid toovad medaleid ka Lätisse. Koos kaasas käiva tunnistusega maksab Stalini mälestusmedal 2 latti ja 50 santiimi (55 krooni). Ostjatest puudu ei ole, vahendab Läti Delfi.

„Me elame demokraatlikus riigis ja võime väljendada oma arvamust, vaatamata sellele, kas see langeb kokku riikliku ideoloogiaga või mitte. Tänapäeval on kahjuks isegi paljud veteranid, kes läksid rünnakule loosungite all „Kodumaa eest! Stalini eest!”, lasknud end propagandast mõjutada ja on valmis ülemjuhataja nime kallal norima,” ütles üks medali ostnu, erualampolkovnik Vladimir Ajukov.

Ajukov kutsub üles meenutama Suurbritannia sõjaaegset presidenti Winston Churchilli, keda keegi ei või nimetada kommunismi pooldajaks. Churchill ütles Ajukovi sõnul, et Stalin võttis riigi üle adraga, aga jättis maha tuumarelvaga.

Sama meelt on ka sõjaveteran Nikolai Malõšev.

„Ma arvan, et ilma Stalinita ei oleks sõda võidetud. See pole propaganda, lahingusse mindi tõepoolest tema nimi huulil. Ja paljud kannavad lahinguordenite kõrval Stalini profiiliga ordenit,” ütles Malõšev.