Varem puudutas juurdlus vaid laeva kaptenit Francesco Schettinot ja tema abi Ciro Ambrosiot, kuid kolmapäeval alustati veel seitsme isiku tegevuse uurimist. Neist kolm on laeva omanikfirma Costa Crociere töötajad ja neli laeva meeskonnaliikmed. Kõigile neile võidakse esitada süüdistus ettekavatsemata tapmises ja kuritegelikus hooletuses, vahendab Lenta.ru.

Kahtlusaluste hulgas on Costa Crociere asepresident Manfred Ursprunger, firma kriisiosakonna juhataja Roberto Ferrarini ja laevastiku juhataja Paolo Parodi. Costa Crociere väljendas solidaarsust oma töötajatega ja väitis, et nad pole süüdi.

Lisaks neile on kahtlusaluste hulgas Costa Concordia meeskonnaliikmed Andrea Bongiovanni, Roberto Bosio, Silvia Coronica ja Salvatore Ursino.

Kolmapäeval leiti laevast veel kaheksa hukkunu surnukehad, kelle hulgas oli ka viieaastane tüdruk. Kokku on kinnitatud hukkunuid seega 25. Kadunud on veel seitse inimest.

Costa Concordia sõitis karile ööl vastu 14. jaanuari Itaalia rannikul Giglio saare juures. Laeva pardal oli 4200 inimest, kellest suurem osa evakueeriti saarele. Peasüüdlaseks peetakse kapten Schettinot, kes juhtis laeva kaldale liiga lähedale. Lisaks sellele süüdistatakse teda selles, et ta lahkus laevalt enne suuremat osa reisijatest. Schettinot hoitakse koduarestis.