Varem eitas Cemortan igasugust intiimsuhet Schettinoga, keda süüdistatakse seoses laevahukuga erinevates kuritegudes. Cemortani tunnistus võib sundida prokuratuuri seadma kahtluse alla naise varasemaid tunnistusi, mis näitavad Schettinot positiivses valguses, vahendab Reuters.

32 inimest hukkus, kui laev sõitis karile ja uppus osaliselt 2012. aasta 13. jaanuaril Toscana rannikul Giglio saare juures. Laeval oli üle 4000 reisija ja meeskonnaliikmed.

Teisipäevasel tunnistuste andmisel Schettino kohtuprotsessil keeldus Cemortan alguses ütlemast, kas tal oli abielus kapteniga armulugu.

Pärast hoiatust, et teda võidakse süüdistada kohtu solvamises, kui ta ei vasta, ütles Cemortan rumeenia keeles itaalia tõlgi vahendusel: „Jah, mul oli temaga suhe.“

Cemortani sõnul ei ole ta Schettinot pärast laevaõnnetust näinud. Samuti kinnitas ta, et läks laevale õnnetuse päeval ilma piletita ja lisas: „Kui sa oled kellegi armuke, siis nad ei küsi sult piletit.“

20. eluaastate keskpaigas olev tantsijanna väitis varem oli ainult kapteni sõber, et nad sõid koos enne laevahukku ja ta läks kapteni juurde sillale külalisena, kui kapten laeva Giglio saarele liiga lähedale juhtis.

Pärast kohtusaalist lahkumist ütles Cemortan inglise keeles ajakirjanikele, et talle ei meeldi, et teda sunniti suhet Schettinoga paljastama, sest see on tema eraelu.