Audiolindil vestleb lennujuht Leroy Cain maandumist alustanud süstiku lennukontrollidega. “Kaotasin just neli erinevat temperatuuri(andurit) sõiduki vasakul küljel, hüdraulilised laskumistemperatuuri(anduri)d,” ütleb üks lennukontroll.

Cain pärib vastu, kas kõik andurinäidud kadusid üheaegselt. “Ei, mitte täpselt. Nelja- või viiesekundiliste vaheaegadega,” saab ta oma alluvalt vastuseks.

Kadunud andurid paiknesid süstiku vasakus tiivas, millele on õnnetuse uurimisel palju tähelepanu osutatud. Osa tiivast on leitud ja paistab, et see oli üks esimestest maapinnale jõudnud süstikutükkidest.

Helisalvestiselt on kuulda, kuidas Cain kontrollib teiselt lennujuhilt kosmosejaama lennustabiilsust. “Kas kõik tundub korras olevat?” küsib ta.

“Ma ei märka midagi ebatavalist,” saab ta vastuseks.

Vähem kui kolm ja pool minutit hiljem kadus ühendus Columbiaga. Lindistuse avaldas USA mereväeadmirali Harold Gehmani juhitav uurimiskomisjon, mis püüab välja selgitada Texase kohal purunenud ja alla kukkunud süstiku õnnetuse põhjusi. Kõik seitse pardal viibinud astronauti said surma.