„Vaadake seda!“ ütles klubi asutaja Chloe Villano Associated Pressi vahendusel. „Me kartsime nii väga, sest me ei tahtnud, et see hulluks läheks. Aga see on hull! Inimesed tahavad seda.“

Kanepiklubid avanesid vähem kui kuu pärast seda, kui USA Colorado osariigi kuberner kirjutas alla põhiseaduseparandusele, millega lubati kanepi tarvitamine. Club 64 sai oma nime selle seaduseparanduse numbri järgi.

Kaks Colorado klubi arvatakse olevat esimesed seaduslikud kanepisuitsetamiskohad kogu USA-s. Ajaleht Denver Post teatas, et samasugune klubi avati varem esmaspäeval ka osariigi lõunaosa väikelinnas Del Nortes.

Colorado seaduseparandus keelab avaliku tarvitamise ning suitsetamisvastane seadus keelab ilmselt ka siseruumides suitsetamise. Club 64 advokaat Robert Corry ütles, et kanepiklubid on lubatud, sest kanepit seal ei müüda, samuti ei müüda seal ka toitu ega jooke.

Klubiomanik Villano ütles, et klubi kohtub iga kuu erinevas kohas ja liikmemaks 29,99 dollarit kehtib vaid ühele üritusele. Esmaspäeval koguneti kanepist riideid müüvasse poodi Denveri kesklinna lähedal.

Corry sõnul on kanepiklubid mõeldud inimestele, kes ei saa marihuaanat tarvitada kodus kohaliku korralduse või majaomaniku väljatõstmisähvarduse tõttu.

„See on lihtsalt koht, kus täiskasvanud võivad üheskoos oma põhiseaduslikku õigust kasutada,“ ütles Corry. „Me ei müü siin kanepit.“