Villavicencio külas võtsid vange vastu nende sugulased ning neile tehti meditsiiniline läbivaatus. Seejärel lendasid vabastatud edasi pealinna Bogotásse, teatab BBC News.

Colombia president Juan Manuel Santos tervitas pantvangide vabastamist, kuid ütles, et FARC-i žest ei ole piisav.

Kõiki vabastatud vange on kinni peetud üle kümne aasta, pärast seda kui nad pärast üht lahingut vangistati.

„Tere tulemast vabadusse, Colombia sõdurid ja politseinikud,“ ütles Santos presidendipalees. „Vabadus on väga kaua viibinud, aga nüüd on see teie, kogu riigi rõõmuks.“

Santos ütles samas, et vangide vabastamised ja FARC-i lubadus lõpetada inimeste röövimine lunaraha saamise eesmärgil ei ole piisav ning sajad tsiviilisikud, kes arvatakse endiselt pantvangis olevat, tuleb samuti vabastada.

„Riik ja maailm nõuavad kõigi pantvangide vabastamist,“ ütles Santos ja lisas, et tema valitsus jätkab relvarühmitustevastast poliitikat. „Kui valitsus usub, et on piisavalt garantiisid, et alustada protsessi, mis viib konflikti lõppemiseni, saab riik sellest teada.“

Pantvangide vabastamist koordineerisid Rahvusvaheline Punase Risti Komitee ja grupp Colombia vahendajaid, mida juhtis endine senaator Piedad Córdoba.

FARC on võidelnud võimu eest Colombias alates 1960. aastatest. Viimasel aastakümnel on rühmitust tabanud mitmed tagasilöögid, on kaotatud mitu juhti ja palju jõudu.

Paljude aastate jooksul on mässulised püüdnud kasutada sõjaväelastest ja politseinikest pantvange vahetuskaubana vangistatud geriljade vastu.

Veebruaris lubas FARC lõpetada narkoäri ja inimröövide kasutamise peamiste sissetulekuallikatena, sest need on pälvinud riigisisese ja rahvusvahelise hukkamõistu.