Clintoni majanduslikku seisu parandasid oluliselt honorarid kõnede ning raamatute eest, teatab CNN.

Bill Clintoni ja tema abikaasa Hillary Rodham Clinton sattusid miljonite dollarite suurustesse võlgadesse, et tasuda advokaatidele, kes kaitsesid neid Whitewater kinnisvara tehingute korruptsioonisüüdistuste eest ning Monica Lewinsky seksiskandaali ajal.

Rohkem kui neli aastat peale seda, kui Clinton lahkus Valgest Majast, teatas endise presidendi pressiesindaja, et perekonna kõik võlad on makstud.

Sõltumatu eriuurimine tegeles kuus aastat 1980-ndatel aastatel aset leidnud Whitewateri äritehingute uurimisega, mis toimusid ajal, mil Clinton oli Arkansase osariigi kuberner. Teine kallis ettevõtmine oli Clintoni kaitsmine Lewinsky afääri tõttu toimunud ametist tagandamise katse ajal.

Ametist lahkumise ajal olid Clintonid Washingtoni ja New Yorgi juurabüroodele võlgu miljoneid dollareid. 2002. aasta lõpul teatasid Clintonid, et nende võlad jäävad 1,7 miljoni ja 6,5 miljoni dollari vahele.

Bill Clinton kirjutas peale ametist lahkumist autobiograafia nimega „Minu elu”, mida on praeguseks müünud üle kahe miljoni eksemplari.

Kuigi Clinton ise pole raamatu honorari täpsustanud, hinnatakse tema sissetulekuks 10-12 miljonit dollarit.

2004. aastal teenis Bill Clinton kõnede pidamisega 875 000 dollarit, kahel eelmisel aastal oli see summa ligi 14 miljonit dollarit.

Hillary Clinton, kes on praegu New Yorgi osariigi senaator, teenis oma mälestuste raamatu pealt kokku 8,7 miljonit dollarit.

Perekonna varasid hinnatakse praegu 5-25 miljoni dollari peale.