Oma kõnet alustades väljendas Clinton soovi tugevdada USA sidemeid oma liitlastega, sest USA ei suuda üksi kõige põletavamaid probleeme lahendada ja maailm ei suuda neid lahendada ilma USA-ta, vahendab BBC News.

Clinton kinnitas, et uus valitsus kaotab reisikeelu Kuubale. Peagi ametisse astuv president Barack Obama on öelnud, et soovib alustada Kuuba presidendi Raúl Castroga läbirääkimisi, et leevendada 50 aastat kestnud pingeid kahe riigi vahel.

Põhja-Koreast rääkides andis Clinton mõista, et tema ja Obama toetavad olemasolevat kuuepoolsete läbirääkimiste raamistikku Põhja-Korea tuumadesarmeerimiseks.

Clintoni endised kolleegid senatis võtsid ta soojalt vastu, kuid temalt küsiti ka küsimusi huvidekonflikti kohta, millele on alust andnud arvatava tulevase riigisekretäri abikaasa, president Bill Clinton.

Bill Clintoni heategevusfond on nimelt saanud mitmeid annetusi välisriikide valitsustelt ja rahvusvahelistelt korporatsioonidelt.

Senatikomisjoni vanim vabariiklasest liige Richard Lugar ütles, et Bill Clintoni fondi olemasolu on unikaalne komplikatsioon, millega tuleb tegelda hoolikalt ja läbipaistvalt.

Hääletus Clintoni ametissenimetamise üle on planeeritud neljapäevale, mis on märk sellest, et senatikomitee esimees John Kerry ei näe ette erilisi takistusi Clintoni kandidatuuri heakskiitmiseks.