Clinton ütles oma annetajatega ligi 30-minutilist konverentskõnet pidades, et Comey otsus saata kiri uurimise avamise kohta Kongressi 11 päeva enne valimispäeva oli vastuoluline torge, mis paiskus uudistes talle sisuliselt vastu nägu ning ei lasknud tal lõpetada kampaaniat optimistliku noodiga, vahendab The New York Times.

"Seal on palju põhjusi, miks sellised valimised ei ole edukad," rääkis Clinton ühe konverentskõnes osalenud annetaja sõnul. "Meie analüüs näitab, et Comey`i kiri, mis tõstis üles alusetud, põhjendamatud, tõendamatud kahtlused, peatas meie liikumise," oli ta lisanud.

Clintoni sõnul oli teine Comey`i kiri, mis tuli kaks päeva enne valimispäeva ja pesi ta süüst puhtaks, veelgi rohkem kahjutekitavam. Tegu oli siis nimelt kirjaga, milles FBI ütles, et Clintoni ühe nõuniku eksmehe arvutist leitud kirjad ei anna alust muuta varasemat arvamust, et Clinton ei ole edastanud salajast infot.

Clintoni sõnul oligi tema suhteliselt positiivsel kampaanial vaid üks tõsine tagasilöök: teda ei usaldatud ning Trump meenutas pidevalt seda oma kampaanias, mis peletas lõpuks äärelinnas elavaid valgeid naisvalijaid Clintonist eemale ja Trumpi suunas.

"Me kukkusime ja me pidime tõeliselt suruma, et enda edu, mis meil kuni eelmise nädalavahetuseni oli, tagasi võita," rääkis Clinton kampaaniasse annetanud doonoritele.

Kaks kõnes osalenud annetajat rääkisid CNN-ile, et Clinton ei olnud kõne jooksul Trumpi suhtes väga kriitiline, kuid kutsus oma toetajaid üles immigrantide ja teiste vähemuste vastu käiva edaõiglase retoorika suhtes edasi võitlema.

Clintoni laupäevane telefonikõne oli esimene pikem avalikuks tulnud kommentaar peale tema kolmapäeval peetud nn kaotuskõnet.