Vene keeles kõlab see "peregruzka" ning tegu oli lihtsalt õnnetu keeleveaga, mis suhete parandamiseks mõeldud sümboolse žesti veidi kummaliseks muutis, vahendab EPL Online.

"Me nägime palju vaeva, et õige venekeelne sõna tabada," ütles Clinton Lavrovile. "Kas meil läks see korda?"

"Te panite mööda," naeratas Lavrov, kui kaks välisministrit enne õhtusööki Genfi hotellis nuppu tseremoniaalselt vajutasid, teatas Reuters. Lavrov andis Clintonile teada, et peregruzka tähendab ülekoormust, millele Clinton vastas: "Me ei luba teil seda meie peal rakendada."

Nupp on viide Ameerika Ühendriikide asepresidendi Joe Bideni üleskutsele alustada USA ja Venemaa suhetes algusest, vajutada reset-nuppu, nagu ta ütles oma Müncheni turvalisuskonverentsil peetud kõnes paar nädalat tagasi.

USA ja Venemaa omavahelised suhted jõudsid president George W. Bushi ametiajal oma kõige madalamasse punkti külma sõja lõpust alates.

Üks kohtumise tulemus oli otsus enne aasta lõppu käivitada kava, mis sillutaks tee tuumarelvade kontrolli sätestava lepingu START uute tingimuste kokkuleppimiseks.

Raketikilbi osas võib tulla kompromiss Venemaa ja USA vahel

Kohtumise järel vihjati kujunevale kompromissile Tšehhi ja Poolasse planeeritud raketikilbi asjus, mis USA sõnul peaks kaitsma Euroopat ja USA liitlasi Iraani ohu eest. Ühe Reutersi allikast ametniku sõnul läbirääkimised jätkuvad ja ilmselt on pooltel varuks uusi ettepanekuid.

Obama valitsus on Venemaale üha rohkem üritanud näidata, et kui Iraanist lähtuva ohu saaks kõrvaldada, kahaneks vajadus raketikilbi järele, mida Venemaa peab oma turvalisust rikkuvaks.

Kuigi kohtumisele ei järgnenud tähelepanuväärseid avaldusi, loodavad USA ametnikud, et kohtumise positiivne toon jäävad püsima USA president Barack Obama kohtumisel Venemaa presidendi Dmitri Medvedeviga, mis ootab oma järge sel kuul.