Esmaspäeva õhtul sõidavad USA-sse läbirääkimistele nii Iisraeli välisminister Shlomo Ben-Ami ja läbirääkimisdelegatsiooni liige Gilead Sher kui Palestiina infominister Yasser Abed Rabbo, läbirääkimisdelegatsiooni juht Saeb Erekat ja julgeolekujuht Mohammed Dahlan.

“Me alustame teisipäeval ameeriklastega konsultatsioone, seda teeb ka Iisraeli pool ning vajaduse korral järgnevad kolmepoolsed kõnelused,” ütles Abed Rabbo pühapäeval.

Palestiina liider Yasser Arafat kinnitas, et ta on valmis kohtuma Iisraeli peaministri Ehud Barakiga, kuid seda alles pärast vajalikke ettevalmistusi.

“Kui seda on vaja, miks mitte? Kuid kõnelusteks tuleb korralikult ette valmistuda,” ütles Arafat.

Abed Rabbo ei olnud tippkohtumise suhtes siiski optimistlik ja tunnistas, et eelkõnelustel Iisraeliga edu ei saavutatud.

“Me tahame garanteerida taolise kohtumise edu ning on selge, et tippkohtumine ei ole läbirääkimisteks, vaid kokkuleppe allkirjastamiseks,” ütles Abed Rabbo.

Iisraeli poliitiliste allikate hinnangul on Baraki-Arafati kohtumine võimalik alles pärast Washingtoni kõnelusi.

Vaatamata diplomaatilistele jõupingutustele kaksteist nädalat väldanud vägivalla lõpetamiseks Jordani läänekaldal ja Gaza sektoris jätkuvad rahutused endise hooga. Iisraeli sõdurite ja palestiinlaste kokkupõrgetes on hukkunud vähemalt 329 inimest, peamiselt palestiinlased. Pühapäeval tapeti Läänekaldal kaks palestiinlast, keda süüdistati koostöös Iisraeli jõududega. Ram Allahi lähistel asuvast Aboudi külast leiti pühapäeval 18-aastase nooruki surnukeha, kohalike elanike teatel tapsid noormehe juudi asunikud.

Gaza sektoris tapsid Iisraeli sõdurid Rafahi piiripunkti lähistel kaks palestiinlast.