Intervjuus väljaandele The Atlantic nimetas Clinton Hiina inimõigustealast olukorda laiduväärseks, kuid samas kaitses USA suhtlemist Hiinaga, öeldes, et USA elab reaalses maailmas, teatas BBC News.

Clinton ütles eelmisel kuul, et Hiina juhid kardavad, et Lähis-Ida demokraatiameelne protestilaine võib levida ka Hiinasse.

„Nad üritavad ajalugu peatada, mis on tuuletallamine,“ ütles Clinton. „Nad ei suuda seda teha, aga nad hoiavad seda kinni nii kaua kui võimalik.“

Alates veebruarist on Hiina vahistanud sadu demokraatiameelseid aktiviste, juriste ja kirjanikke ning tsenseerinud uudistest Lähis-Ida meeleavaldused.

Kriitika Hiina inimõigustealase olukorra suhtes vaigistati president Barack Obama administratsiooni ametiaja alguses maha, kuid viimasel ajal on see üha valjuhäälsemaks muutunud.

Clinton ütles siiski, et USA ja Hiina saavutavad palju parema teineteisemõistmise tippametnike regulaarsete kõnelustega.

„Ma arvan, et me saavutame palju parema teineteisemõistmise ja ma arvan, et see on dialoogide üks peamisi eesmärke,“ ütles Clinton.