Sellise avalduse tegi Ameerika Ühendriikide välispoliitika eest vastutav Hillary Clinton telekanali ABC Newsi otse-eetris.

Clinton ütles iganädalases George Stephanopoulose šõus, et USA riigisekretariaadi eksperdid on alustanud otsima tõendeid, selle kohta, et Phjongjang jätkab rahvusvaheliste terroriorganisatsioonide toetamist.

Kuid Riigisekretär ütles saatejuht Stephanopoulosele, et veel ta ei saa uurimistulemuste kohta midagi konkreetset öelda.

Pärast stalinistliku Korea Rahvademokraatliku Vabariigi mai lõpus toimunud tuumakatsetust ja sellele järgnenud lühimaarakettide väljatulistamist pöördus grupp USA senaatoreid president Barack Obama poole ettepanekuga kanda Phjongjang taas terrorismi toetavate nn lurjusriikide nimistusse ning karmistada varem leevendatud sanktsioone.

Need Põhja-Korea sammud on teinud rahutuks ka ÜRO julgeolekunõukogu, mis on tuumakatsetuse ja agressiivse käitumise juba ka hukka mõistnud.

Põhja-Korea tõmmati mustast nimekirjast maha oktoobris 2008 veel eelmise USA riigipea George W. Bushi valitsusajal. Selleks pidi Phjongjang lubama rahvusvahelised inspektorid oma tuumaobjektidele.