Valge Maja teatel avalikustab president 57-aastase Brennani ametissenimetamise esmaspäeva õhtupoolikul.

Obama administratsiooni ametiisiku sõnul teatab Obama ametlikult ka Chuck Hageli nimetamisest uueks kaitseministriks. Mõlemad ametissenimetamised peab kinnitama senat.

"Brennanil on presidendi täielik usaldus," ütles tundmatuks jääda soovinud Valge Maja ametnik. "Viimase nelja aasta jooksul on ta olnud seotud praktiliselt kõigi olulisemate rahvusliku julgeoleku küsimustega ning saab CIA juhtimisega energiliselt pihta hakata."

Ametniku sõnul valiti Brennan "tema senise suurepärase karjääri", sealhulgas aastakümnete pikkuse teenistuse põhjal Luure Keskagentuuris ning temast saab "CIA väljapaistev direktor".

"Ta on olnud alates [2011. aasta] 11. septembrist Al-Qaeda vastase võitluse eesliinil," ütles ametnik.

25-aastase staažiga araabia keelt rääkiv CIA veteran Brennan tegi agentuuri luuredirektoraadi Lähis-Ida ja Lõuna-Aasia osakonnas terroritõrjeanalüütikuna kiiret karjääri. 1995. aastal sai temast CIA tollase asedirektori ning hiljem agentuuri kõige pikaajalisemaks direktoriks saanud George Teneti abi. Aastatel 2005-2006 oli Brennan USA riikliku terroritõrjekeskuse ajutine direktor.

Obama kaalus Brennanit CIA direktori kohale ka 2008. aastal, kuid tookord Brennan loobus, sest küsimusi tekitas tema võimalik seotus agentuuri vastuoluliste ülekuulamistega George W. Bushi administratsiooni ajal. Brennan eitas oma seotust muuhulgas simuleeritud uputamisega ning on selliste ülekuulamisviiside vastu sõna võtnud.