“Iraani režiim peab teadma, et kui nad püsivad oma praegusel kursil, siis on rahvusvaheline kogukond valmis otsustavaks tegevuseks,” ütles Cheney Fox Newsi teatel.

“Selle selge sõnumi saatmisel oleme koos teiste riikidega: me ei luba Iraanil omada tuumarelvi,” ütles Cheney.

Cheney kordas Ameerika ÜRO suursaadiku John Boltoni varem välja öeldud seisukohta, et Iraani plaan jätkata tuumapommi valmistamiseks vajaliku uraani rikastamist viib “käegakatsutavate ja valusate tagajärgedeni.”

Valge Maja kinnitas taas, et soovib Iraani küsimuse saatmist ÜRO julgeolekunõukogusse.

USA välisminister Condoleezza Rice ütles peale kohtumist Washingtonis viibiva Vene välisministri Sergei Lavroviga, et Iraanil on veel võimalik oma käitumist muuta, kuid vajadusel asub julgeolekunõukogu asja arutama.

Lavrov ja Rice tõdesid ühisel pressikonverentsil, et hetkel on vähe lootust, et Iraaniga saavutatakse mingi kompromiss.

Iraani saadik IAEA-s teatas teisipäeval, et tema riik ei kavatse peatada uraani rikastamist. “Me oleme selle peale palju kulutanud,” teatas Ali Asghar Soltnieh.

IAEA peab sel nädalal oma 35-liikmelise nõukogu koosolekut, Iraani küsimust asutakse arutama kolmapäeval.

Lavrov kohtus teisipäeval ka USA presidendi George W. Bushiga. Peale kohtumist küsiti Lavrovilt, kas Venemaa nõustuks sanktsioonidega Teherani vastu. “Kas te olete näinud ettepanekuid sanktsioonideks? See on hüpoteetiline küsimus, eks?” vastas Lavrov.