„Colombia relvajõudude provokatsioonide või Venezuela suveräänsuse rikkumise korral annan ma käsu rünnata Suhhoi lennukite ja tankidega. Ma ei lase kellelgi näidata üles lugupidamatust Venezuela ja tema suveräänsuse vastu,” hoiatas Chávez RIA Novosti vahendusel oma iganädalases telesaates „Hallo, president”.

Chávez ütles seda vastuseks Colombia kaitseministri Juan Manuel Santose viimase aja avaldustele, milles ta on öelnud, et Colombia armee kavatseb hakata Colombia revolutsiooniliste relvajõudude (FARC) mässulisi tapma teiste riikide territooriumil.

Kahepoolsed suhted halvenesid järsult pärast seda, kui Colombia armee pommitas 2008. aasta märtsis Colombia mässuliste laagrit Ecuadoris, tappes FARC-i juhi Raúl Reyese ja veel 16 võitlejat.

Vastuseks andis Chávez käsu mitme tuhande sõduri ja tankide saatmiseks Colombia piirile. Chávez nimetas Colombia tegevust Ecuadori suveräänsuse rikkumiseks ja Colombia presidenti Álvaro Uribet kurjategijaks.

Colombia riigiraadio teatas mõjukale luureallikale viidates, et üheksa FARC-i kindralstaabi liiget peidab end Venezuelas ja kaks Ecuadoris. Kokku koosneb kindralstaap 31 inimesest.

FARC on marksistlik-leninistlik geriljarühmitus, mis loodi 1960. aastatel. Colombia valitsus, USA ja Euroopa Liit peavad FARC-i terroriorganisatsiooniks. Mässulised rahastavad oma tegevust arvatavasti narkokaubanduse ja inimröövidega.