Ta ähvardas, et juhul, kui USA peaks tema riigi suhtes uuesti agressiooni üles näitama, ei saa USA enam tilkagi venetsueela naftat, vahendab NovoNews.

Chavez tuletas meelde, et 2002. aasta riigipöörde katse, mil ta oli 48 tundi võimult kõrvaldatud, oli tema arvates organiseeritud Washingtoni poolt.

Möödunud nädala lõpus, sündmustest viie aasta möödumise tähistamise ajal, hoiatas Venetsueela president korduvalt ameerika administratsiooni uute katsete eest Venetsueela olukorda destabiliseerida.

Venetsueela riigipea kinnitusel ei ole Washington siiani lahti ütelnud plaanist kukutada riigi revolutsiooniline valitsus, kes on teatanud kavast ehitada üles „21. sajandi sotsialism”,

Venetsueela on maailma viies naftaeksportija ning saadab USA’sse iga päev umbes 1,3 miljonit barrelit toornaftat. Chavez lükkas ümber kinnitused, nagu kavatseks ta ameerika naftakorporatsioonid riigist välja ajada. Samas on vastavalt selle aasta alguses vastu võetud naftaettevõtete riigistamise seadusele tehtud USA ning teiste välisriikide kompaniidele ettepanek luua ühisettevõtted riikliku naftakorporatsiooniga.