Politsei arvas, et toona 18-aastane Hamyd võis olla terroristid minema toimetanud autojuht. Samuti on Hamydi õde abielus Cherif Kouachiga, kes oli üks ründajatest. Nooruk andis end ise üles ja tõendeid tema süü kohta siiski ei leidunud. Klassikaaslased tunnistasid, et Hamyd istus rünnakute ajal koolipingis.

„Olen šokis, et minu kohta on sotsiaalmeedias hirmsaid ja valelikke väiteid levitatud,“ ütles Hamyd tookord. „Olen tavaline keskkoolipoiss, kes elab rahulikult koos oma vanematega.“

25. juulil pöördus Hamydi perekond aga ise politseisse, kuna kartis, et kodust lahkunud noormees võib olla läinud Iraaki või Süüriasse sõdima. Prantsusmaa andis selle peale välja vahistamismääruse.

Tänaseks on selgunud, et Hamyd jäi 28. juulil pärast Bulgaaria-Türgi piiri ületamist Türgi politseile vahele ja saadeti tagasi Bulgaariasse. Tema juurest leitud kirjandus laskis oletada, et tegu on džihaadisõdalaseks pürgijaga. Prantsusmaa taotleb nüüd tema väljaandmist, teisipäeval ilmub ta Bulgaaria kohtuniku ette, kes ilmselt vastava otsuse langetab.